• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • СБУ разберется с земляком-советником президента Ющенко

    Опубликовано: 2006-06-01 15:44:00

    Служба безопасности Украины прислала в «Обком» донесение о своих возможных действиях в ответ на публикацию в газете, которой руководит Михаил Дорошенко.

    На днях газета «Україна молода», главный редактор которой – Михаил Дорошенко является советником президента Ющенко и (что, пожалуй, самое главное) – его земляком по Хоружевке, напечатала статью, в которой утверждается, что руководитель СБУ слишком тесно работает с российскими спецслужбами, «крышует» бизнес, не брезгует дружить с «донецкими» и т.п.

    Сегодня СБУ среагировала на эту публикацию:

    Щодо поширення неправдивої інформації в газеті «Україна молода»

    Замовні статті з’являються тоді, коли йдеться про великі гроші, або великі посади.

    Публікація в газеті «Україна молода» сприйнята співробітниками Служби безпеки як реакція невдоволених принциповою позицією керівництва держави і позбавлених керівних крісел колишніх посадовців спецслужби. З огляду на відверто наклепницький характер статті, будь-які коментарі щодо її змісту з боку офіційних представників Служби є недоречними.

    Разом з тим, слід зазначити, що протягом останніх 8-ми місяців у Службі безпеки проведено низку розслідувань щодо зловживання службовим становищем деякими високопосадовими співробітниками СБУ, за матеріалами яких Генпрокуратура порушила кримінальні справи.

    Низка кадрових змін, що викликала таку бурхливу реакцію, окрім викоренення проявів корупції всередині самої спецслужби, має також на меті посилення ефективності роботи Служби в сучасних умовах.

    Тих, хто стоїть за публікацією в «Україні молодій» та цілі, які вони переслідують, видно неозброєним оком. Стаття ще раз підтверджує, що їхнє усунення з посад – це звільнення спецслужби від осіб, позбавлених честі і моралі. В той же час, цей матеріал є яскравим підтвердженням того, що Служба безпеки в своїй важкій повсякденній праці рухається правильним напрямком у справі захисту життєво важливих інтересів держави.

    Складається враження, що редакція газети, схваливши до друку нічим не підтверджені наклепницькі чутки і припущення, не усвідомлює міру своєї відповідальності за оприлюднення завідомо неправдивих відомостей в ЗМІ, яка чітко визначена чинним законодавством України.

    Голова СБУ І.Дріжчаний зараз перебуває у відрядженні. Після повернення він особисто звернеться до головного редактора «України молодої» з вимогою спростування і вибачення від газети.

    Подальші кроки будуть здійснюватися у відповідності до українського законодавства. Керівництво СБУ зацікавлено в тому, щоб розставити всі крапки над «і» в питаннях, пов’язаних як зі змістом, так і з цілями публікації.

    Прес-центр СБ України

    ОБКОМ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.