• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські миротворці передали іракцям військову техніку

    Опубликовано: 2005-12-06 10:29:00
    В Іраку було підписано контракт про передачу на безоплатній основі військової техніки, озброєння та майна українського миротворчого контингенту підрозділам новоствореної Іракської армії.
     
    З української сторони документ підписали представник Міністерства оборони України полковник Андрій Андрущенко та представник Державної компанії “Укрспецекспорт” Юрій Кризський, з боку іракської сторони - начальник Генерального Штабу Іракської армії чотиризірковий генерал Бабакер Бадерхан Зебарі.
     
    Необхідно наголосити, що контракт було підписано відповідно до домовленостей, досягнутих під час візиту Міністра оборони України Анатолія Гриценка до Республіки Ірак у листопаді 2005 року.
     
    Як зазначив Юрій Кризський, передачу на безоплатній основі було регламентовано спеціальною постановою Кабінету Міністрів України.  - Відповідно до неї іракські військові отримали від українських миротворців 526 одиниць стрілецької зброї. Зокрема, гранатомети РПГ-7, автомати, кулемети та пістолети. Також іракцям буде передано понад півтора мільйона боєприпасів та 17 одиниць бронетанкової техніки, серед яких 13 БРДМ-2, 56 автомобілів різноманітних марок, 225 комплектів засобів зв’язку, 176 комплектів інженерної техніки та майна, - зазначив Юрій Кризський.
     
    Крім того, іракським військовим буде передано понад 2400 комплектів приладів та майна до ракетно-артилерійського озброєння, близько 200 найменувань запасних частин до бронетанкової та 729 найменувань автомобільної техніки, 2100 комплектів засобів радіаційного та бактеріологічного захисту, 8600 комплектів речового майна тощо.
     
    Командир 81-ї тактичної групи Збройних Сил України в Республіці Ірак генерал-майор Сергій Горошніков продемонстрував делегації Іракської армії техніку та майно підготовлене до передачі.
     
    Начальник Генерального Штабу Іракської армії чотиризірковий генерал Бабакер Бадерхан Зебарі після огляду техніки зазначив, що вона знаходиться у робочому стані, оскільки саме на ній українській військові виконували завдання з підтримання миру та стабільності в провінції Васіт.
     
    – Зброю людина довіряє тільки своєму другові – людині якій довіряєш так як самому собі. Ми розцінюємо це як допомогу нашого друга в тяжку хвилину. Цю техніку ми залишимо 3-й піхотній бригаді – з’єднанню, яке готували українські військові і яке приймає від них естафету у зоні відповідальності, - додав генерал Бабакер Бадерхан Зебарі.
     
    Прес-служба МО
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.