• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес - конференція голови Вінницької облдержадміністрації

    Опубликовано: 2005-12-06 12:35:00
    Відбулася прес-конференція голови Вінницької обласної державної адміністрації Домбровського Олександра Георгійовича. Губернатор повідомив добрі новини журналістам про результати діяльності Вінницької обласної державної адміністрації. За оцінками результатів діяльності з 23 місця, за 10 місяців роботи нового губернатора, область вийшла на 9 місце за 36 показниками.

    Олександр Домбровський, як губернатор від НСНУ, на практиці показав результати реалізації виборчої програми «10 кроків назустріч людям». Вже за свіжими оцінками Державного комітету статистики Вінниччина виборола друге місце за рівнем створення нових робочих місць і за обсягом інвестицій в житлове будівництво.
     
    Проте губернатор виявив занепокоєння 27 місцем за рівнем прибутків підприємств. Адже це означає, що деякі приватні підприємства до цього часу не вивели з тіні доходи й надалі приховують прибутки від держави. Гроші на таких підприємствах і досі виплачуються в конвертах, а люди не мають змоги відраховувати належні відсотки в пенсійний фонд для забезпечення своєї старості. Крім того, приховування прибутків підприємствами може позначитись на соціальних виплатах працівникам бюджетної сфери: вчителям, лікарям, працівникам культури, що є неприпустимо. Тому губернатор перевірить підприємства і порадить керівникам по-доброму чесно перераховувати податки від прибутків до бюджету, інакше будуть застосовуватись серйозні санкції.

    Олександр Домбровський також повідомив, що ще на попередніх консультаціях щодо виборчого списку НСНУ він висловив бажання залишитись працювати на рідній землі для своїх вінничан і не боротись за місце нардепа.

    Губернатору закидали, що він і досі не втрутився в недвозначну ситуацію навколо посади секретаря міської ради. На це є свої причини, бо згідно Конституції та Закону «Про державні місцеві адміністрації» губернатор не має права контролювати діяльність органів місцевого самоврядування. Власне, як арбітр на Вінниччині, він давав можливість Віктору Козаку проявити свої дипломатичні здібності, без яких неможлива надалі робота на посаді секретаря міської ради. Адже згідно нового закону про вибори до місцевих органів влади «один в полі не воїн» і міський голова не зможе вирішувати життєво важливі питання для міста, якщо його не підтримуватимуть депутати міськради. А губернатор не має конституційного права вирішувати це за міського голову.

    Вже розпочалися політичні перегони, що особливо помітно в політичних заявах різних партій. Експерти прогнозують, що ця виборча кампанія буде найбруднішою в історії виборів. Тому губернатор зауважив: «Звичайно, я розумію природу появи різних звинувачень проти мене, як губернатора від НСНУ. Адже особливо споріднені за ідеологією і електоратом політичні партії борються за рейтинги, і чим більше вони зіб’ють відсотків зі своїх політичних конкурентів, тим більше матимуть собі балів. Тому я прошу судити мене по моїм справам і реальним показникам покращення добробуту на Вінниччині, а не ПР-заявам деяких політиків. Адже, як говориться в Біблії: «По справах пізнаєте їх»».
     
    Вінницька ОДА
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.