• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко відвідав Національну телекомпанію України

    Опубликовано: 2005-12-14 15:24:00
    Президент України Віктор Ющенко відвідав Національну телекомпанію України. Главу держави супроводжував В'ячеслав Кириленко – віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань. Пояснення щодо роботи телеканалу давав керівник НТКУ Віталій Докаленко. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    Головна мета візиту – затвердження концепції розвитку НТКУ на найближчий рік та шляхів створення на базі НТКУ суспільного телебачення. Спілкуючись із працівниками НТКУ та журналістами, Глава держави наголосив: «Не існує політичної дискусії бути чи не бути громадському телебаченню. Безумовно – бути!». При цьому В. Ющенко зазначив, що цей проект має бути «проектом номер один» на українському телебаченні, і починати слід із поліпшення якості програм телеканалу.
     
    Президент закликав працівників телекомпанії брати участь у розробці детального плану створення громадського телебачення, працювати над поліпшенням глядацького рейтингу і створенням нових, цікавих програм. Звертаючись до журналістів служби новин, В. Ющенко наголосив: «Ви журналісти з особливим статусом. Тема об’єктивності, неупередженості при висвітленні державної політики має бути для вас головною».
     
    Глава держави також оглянув прилеглу до приміщення телецентру територію. За словами Віктора Ющенка, у січні 2006 року буде оголошено конкурс, який визначить концепцію використання цієї території та добудову центрального входу й концертного залу. «Переконаний, через п’ять років ми побачимо тут телевізійне містечко», – сказав Президент.
     
    Також Глава держави відвідав одне з чотирьох фільмосховищ Національної телекомпанії. Його працівники показали В. Ющенку магнітні плівки, на яких досі зберігаються архівні матеріали. За їхніми словами, архів потребує негайного оцифрування. Для того, щоб перевести у цифровий формат лише найцінніші матеріали сховища, потрібно приблизно 1 млн. 850 тис. гривень. За словами Президента, ці гроші слід враховувати при плануванні державного бюджету. Всього у фільмосховищах телекомпанії зберігається близько 120 тис. годин відеозаписів. Найстаріші кадри – з 1908 року. Багато хронік датуються 20-ми роками минулого століття.
     
    Президент також відвідав апаратно-монтажні студії, кімнату випуску новин та спостерігав за зйомкою дитячої новорічної програми. Нині НТКУ займає більшу частину приміщення столичного телецентру, поруч у ньому працюють телеканали «1+1», «Ера» та державний супутниковий телеканал УТР.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.