• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд схвалив проект Указу Президента України про розмежування полiтичних посад i посад держслужбовцiв

    Опубликовано: 2005-12-15 10:10:00
    Кабiнет мiнiстрiв України на своєму засiданнi схвалив проект Указу Президента України, який передбачає розмежування полiтичних посад i посад державних службовцiв у системi центральних органiв виконавчої влади. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба КМУ.
     
    Проект указу передбачає запровадження посади державних секретарів Кабiнету Мiнiстрiв та мiнiстерств як вищих посад державних службовцiв у цих органах. Відповідно до проекту також передбачається введення конкурсного порядку відбору на посади держсекретарiв Кабiнету мiнiстрiв i мiнiстерств i призначення їх на термiн п'ять рокiв iз правом повторного перепризначення, однак не бiльше нiж один раз.
     
    Документ також передбачає лiквiдацiю посади заступника мiнiстра як держслужбовця i створення посади вiце-мiнiстра як полiтичної посади.
     
    Відповідно до проекту Указу, Уряд протягом 3 мiсяцiв пiсля його пiдписання має розробити умови проведення конкурсiв на посади держсекретарiв, квалiфiкацiйнi вимоги, нормативнi документи проведення конкурсiв, порядок формування конкурсних комiсiй, а також порядок призначення держсекретарiв.
     
    Як повiдомив начальник Головного управлiння державної служби України Тимофiй Мокренко, проект Указу буде доопрацьовано протягом 2 днiв i вiдправлено до Секретарiату Президента без додаткового розгляду на засiданнi Уряду. "Очiкується, що указ буде пiдписано до 1 сiчня, щоб вiд 1 сiчня вiн почав дiяти", - сказав Тимофій Мотренко.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.