• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко прийняв ряд вірчих грамот

    Опубликовано: 2005-12-15 10:11:00
    У Будинку Городецького відбулася церемонія вручення Президентові України Віктору Ющенку вірчих грамот Надзвичайними та Повноважними Послами Китайської Народної Республіки, Японії та Австралії. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    Вірчі грамоти Президенту вручили Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Гао Юйшен, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Муцуо Мабучі та Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні Роберт Тайсон. Глава Української держави провів із Послами двосторонні зустрічі.
     
    У ході зустрічі В. Ющенко та Г. Юйшен обговорили тему подальшого розвитку двосторонніх відносин України та Китаю. У цьому контексті Посол КНР підтвердив готовність своєї держави разом з Україною розбудовувати відносини у політичній, економічній, гуманітарній сферах, ґрунтуючись на принципах високої довіри та співпраці. В. Ющенко у свою чергу підкреслив, що дві країни мають великі перспективи економічного співробітництва, зокрема в галузях високих технологій, машинобудування та енергетики.
     
    Президент також запропонував китайській стороні розглянути можливість укладення нового за змістом договору про стратегічну співпрацю у ХХІ столітті з урахуванням нових реалій як України й КНР, так і світу. В. Ющенко, крім того, підтвердив запрошення Голові КНР Ху Цзіньтао відвідати Україну з офіційним візитом.
     
    На зустрічі з Послом Японії в Україні сторони висловилися за підвищення рівня двосторонніх відносин, зокрема в економічній сфері. У зв’язку зі скасуванням Україною візового режиму для громадян Японії В. Ющенко та М. Мабучі також торкнулися питання адекватних дій з боку японської сторони. Посол Японії підтвердив наміри Токіо розширити практику видачі трирічних багаторазових віз для українських бізнесменів. Крім того, Глава Української держави підтвердив запрошення відвідати Україну з офіційним візитом Прем’єр-міністру Японії Дзюнітіро Коїдзумі, висловлене ним під час візиту до Японії влітку 2005 року.
     
    Президент України та Посол Австралії на зустрічі відзначили значний потенціал розвитку двосторонніх відносин двох держав, зокрема в економічній сфері. В. Ющенко та Р. Тайсон також приділили увагу питанню підписання між Україною та Австралією протоколу про взаємний доступ на ринки товарів та послуг, необхідного нашій державі для вступу до СОТ.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.