• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нарада в Тернопільській ОДА

    Опубликовано: 2005-12-15 12:13:00
    Нарада з питань виконання рішень судів державною виконавчою службою в області обговорили учасники наради, яка відбулась за участю голови ТОДА Стойка І.М., в приміщенні обласної державної адміністрації. Також участь в засіданні взяли начальник державної виконавчої служби в області Василь Сторожук, заступник голови ТОДА Василь Жовтюк, начальники управлінь облдержадміністрації.
     
    Як поінформував присутніх В.Г.Сторожук, на органи державної виконавчої служби покладається реалізація єдиної державної політики в сфері примусового виконання рішень судів та інших органів посадових осіб. З 1 листопада 2005 року розпочато процес звільнення працівників органів державної виконавчої служби відповідних управлінь юстиції та створення державної виконавчої служби Тернопільської області та держаної виконавчої служби у районах (містах) який триває по сьогоднішній день. Наразі підрозділи державної виконавчої служби діють в 19 районах та містах області.
     
    Станом на 15.12.2005р. з 238 працівників органів ДВС прийнято на посади 180 осіб. Виконанням рішень судів та інших органів (посадових осіб), в області буде займатись 142 державних виконавці, з яких прийнято на роботу 120 чоловік.
     
    Учасники наради обговорили проблемні питання роботи служби – це і ремонт приміщень, і транспортне забезпечення, і недостатня кількість оргтехніки, і велике навантаження на працівників (фактичне навантаження на одного державного виконавця в місяць складає 106,6 виконавчих документів (по Україні 134,1), що більш як у 2 рази перевищує рівень того, що фізично спроможний виконати протягом місяця один державний виконавець). Існують проблеми з реалізацією арештованого державними виконавцями майна.
     
    Присутні на нараді керівники структурних підрозділів ОДА висловив свої побажання та зауваження щодо роботи державної виконавчої служби. Зокрема йшлося про потребу налагодження конструктивного діалогу між керівництвом райдержадміністрацій та керівників відділів ДВС на місцях, недопущення порушень чинного законодавства стосовно опису та продажу комунального майна територіальних громад, активізація роботи в напрямку своєчасного виконання судових рішень винесених в користь житлово-комунальних підприємств, щодо стягнення із споживачів заборгованості за надані їм житлово-комунальні послуги тощо.
     
    Підсумовуючи голова ТОДА Іван Стойко наголосив на потребі тіснішої взаємодії між працівниками виконавчої служби та керівниками виконавчої влади у районах. Подібні зустрічі Іван Стойко доручив провести в кожній районній державній адміністрації.
     
    Довідка:
     
    Станом на 01.11.2005р. в органах державної виконавчої служби області знаходиться на виконанні 120918 рішень судів та інших органів (посадових осіб), за якими підлягає до стягнення сума в 221374158 грн. За 11 місяців 2005 р. відділами державної виконавчої служби завершено 58562 виконавчих документів або 49%, по яких стягнуто 108153480 грн. або 49%.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.