• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: Українсько-російські відносини повинні мати раціональну економічну основу

    Опубликовано: 2005-12-20 15:23:00

    Україна повинна переводити свої відносини з Росією на раціональну економічну основу, при цьому «не демонструючи політичне підґрунтя», заявляє Президент України Віктор Ющенко. Коментуючи на сьогоднішній прес-конференції українсько-російські відносини в газовій сфері, Глава держави назвав принципи, на які спирається Україна на переговорах з російською стороною. Це, передусім, зрозуміла концепція формування цін на газ. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.

    Вони, за словами Президента, мають бути співрозмірні цінам у нашому регіоні. «Принцип поширення ціни має бути такий як на Білорусь, Естонію, Молдову, Грузію – той околишній ринок, з яким можна робити певні порівняння», – сказав Президент, наголосивши водночас, що при цьому слід зважати на специфіку тієї чи іншої території. Президент зазначив, що відсутність «ясних механізмів ціноутворення» підштовхує Україну до нераціонального споживання газу.

    Наступним принципом, сказав Глава держави, є етапність переходу до ринкових відносин з визначенням конкретних термінів цього переходу та його інструментарію. «Це не питання одного дня. Мова йде про мільярди коштів, про зміну механізмів, що не має аналогів», – сказав В. Ющенко.

    Президент також запевнив, що «несанкціоновані відбори газу, на яких сиділа попередня влада, припинені». «Україна ніколи дарма нічого не брала, – сказав В. Ющенко. – Скоріше за все, ті схеми, які були, оббирали Україну, але я не хочу політизувати це питання й відповідатиму за свій період».

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.