• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кендзьор про українсько-російські відносини

    Опубликовано: 2005-12-20 15:44:00
    Нафтовий шантаж Росії - історично-істерична реакція Кремля на незалежну позицію українського керівництва, насамперед, Президента України Віктора Ющенка", - вважає голова Львівської крайової організації Народного руху України, народний депутат України Ярослав Кендзьор.
     
    -- "Не маючи інших важелів впливу на Україну, Росія їх активно використовує. Цьому, до речі, ми завдячуємо попередньому керівництву країни, яке нічого не зробило для того, щоб знайти альтернативні джерела енергопостачання.
     
    Ми аплодуємо Президенту, який наголошує, що ми не робимо паніки. Ми, звичайно, згодні платити за світовими цінами, так диктує ринкова економіка. Але давайте світові ціни та ринкові відносини використовувати скрізь. В усіх напрямках наших з Росією стосунків. І за транспортування газу - світові ціни, і базування Чорноморського флоту, і не соромитися вимагати від Росії повернути 136 мільярдів вкрадених людських заощаджень. Цього, до речі, вистачить щоб заплатити за нафту і за газ. Треба врешті-решт ставити претензії до Росії як до єдиного правонаступника Радянського Союзу. І, зокрема, рахунок за знищених десятки мільйонів українців. Якщо ми такий рахунок виставимо, то вони будуть обережніше ставитися до України зі своїми претензіями", - зазначив Ярослав Кендзьор.
     
    Також він нагадав про існування договору про нерозповсюдження ядерної зброї, згідно з яким Україна відмовилася від цієї зброї взамін на гарантії безпеки з боку ядерних держав. Гаранти цього договору, зокрема, США, Китай та Росія повинні забезпечувати неможливість економічного тиску на Україну. "Тепер один з гарантів безпосередньо цим тиском і займається. Якщо так буде продовжуватись, то ми змушені будемо захищатись самі", - сказав він, повідомляє ЗІК з посиланням на прес-службу НСНУ.
     
    Прес-служба НСНУ  
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.