• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко бере участь у нараді з питань енергозбереження та охорони здоров'я

    Опубликовано: 2006-02-01 16:08:00

    Президент України Віктор Ющенко бере участь у нараді з питань енергозбереження, екології та охорони здоров'я, яка проходить у приміщенні ВАТ «Запоріжсталь». На нараді присутні керівники металургійних підприємств та адміністративно-господарський актив Запорізької області. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    У своєму вступному слові Глава держави зазначив, що всі три теми, які розглядатимуться на засіданні, міцно взаємопов’язані. Президент зобов’язав керівників обласних державних адміністрацій, починаючи з лютого місяця, розробити узгоджені плани реформування комунального господарства. Ці плани мають передбачати, «як змінити економіку цього сектора, порушити монополію, вийти на систему чітких послуг». При цьому Віктор Ющенко закликав місцевих керівників узгоджувати свої кроки в цьому напрямку. «Питання не в дефіциті знань, а в тому, як вийти на систему узгодженої дії», – наголосив Президент.

    Тема енергозбереження особливо актуальна з огляду на те, що світові ціни на енергоносії постійно зростають, зазначив Президент. «Світ говорить про одне: ціна на нафту, на газ ростиме з кожним роком. Якщо ми хочемо бути конкурентними, треба давати професійні відповіді, як країна, бізнес вестимуть себе в цій темі», – сказав В. Ющенко.

    Подібні регіональні програми Президент закликав розробити і в галузі охорони здоров’я. Це особливо стосується боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом, серцево-судинними захворюваннями та іншими поширеними недугами. «Якщо громада в діалозі, розуміє виклики, правильно розподіляє фінанси, люди слухають одне одного – переконаний, що на дві третини цю відповідь має давати ефективна регіональна політика», – наголосив Глава держави, додавши, що вважає це питанням «регіональної солідарності».

    «Коли ми говоримо про медичну реформу 2006 року – цей рік повинен бути знаковим у початку й реалізації основних частин реформи охорони здоров’я як у первинній, так і у вторинній медицині», – сказав Президент. При цьому він нагадав, що в державному бюджеті на поточний рік передбачено повне фінансування заходів у рамках цієї реформи.

    Порушуючи тему чистоти довкілля, Глава держави сказав: «Запоріжжя повинно справитися з екологічною катастрофою, яка є у вашому місті». Президент наголосив, що нині в області не існує чіткого моніторингу рівня забруднення та його джерел. В. Ющенко закликав місцеву владу й бізнес активно взаємодіяти у впровадженні екологічно безпечного виробництва.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.