• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у засіданні Національної комісії

    Опубликовано: 2006-02-14 16:44:00

    Президент України Віктор Ющенко бере участь у 5-му пленарному засіданні Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «На сьогоднішньому засіданні Національна комісія має ухвалити відповідні документи, які мають стати планом дій на 2006 рік і засадами для подальшого глибинного розвитку правосуддя на 2007-2010 рр.», – зазначив перед початком засідання Микола Полудьонний, керівник Головної служби правової політики Секретаріату Президента. «Як пріоритет своєї діяльності Президент визначив підготовку і проведення глибинної судової реформи, яка б забезпечила створення в Україні доступного, високоякісного, ефективного і справедливого правосуддя.

    Такі головні завдання реформи», – наголосив радник Глави держави, додавши, що позиція Віктора Ющенка полягає в тому, що у 2006 році мають бути закладені підвалини для формування якісно нового правосуддя, якісно нового суддівського корпусу, і цей рік є початком для проведення реформи.

    Планується, що на засіданні буде винесено на розгляд і затверджено Концепцію удосконалення судового устрою та забезпечення справедливого судочинства в Україні відповідно до європейських стандартів. Крім того, учасники засідання обговорять проект Плану заходів щодо реалізації Концепції.

    Також буде розглянуто рекомендації щодо здійснення судової реформи у 2006 році і проект Указу Президента «Про Концепцію удосконалення судового устрою та забезпечення справедливого судочинства в Україні відповідно до європейських стандартів».

    Голова комісії – міністр юстиції Сергій Головатий. Також у засіданні візьмуть участь Голова Державної судової адміністрації Іван Балаклицький, Голова Верховного Суду України у відставці Віталій Бойко, перший заступник Міністра закордонних справ Антон Бутейко, представник України у Комісії ООН з прав людини Володимир Василенко, ректор Академії суддів України Ірина Войтюк, доктор юридичних наук Анатолій Довгерт, Голова Служби безпеки України Ігор Дріжчаний, адвокат Василь Кисіль, адвокат Сергій Козьяков, голова Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, народний депутат України Віктор Мусіяка, Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Василь Онопенко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович та інші.

    Довідка. 5 липня 2005 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ № 1049/2005 «Про Національну комісію із зміцнення демократії та утвердження ! верховенства права». Указ підписано з метою об'єднання зусиль органів державної влади, політичних партій, громадських організацій, інших інститутів громадянського суспільства для зміцнення в Україні демократії та утвердження верховенства права.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.