• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Хмельницькому готуються до повторних виборів

    Опубликовано: 2006-03-28 15:29:00

    Виявилося, що там 250 тисяч мешканців обласного центру обирали тільки депутатів до Верховної Ради.

    Вибори на місцевому рівні зірвали члени територіальної виборчої комісії, так вважає голова ТВК Валентина Шепурева. В такий спосіб вони начебто протестували проти зняття кандидатури діючого мера з перегонів через застосування ним адмінресурсу. Кандидат на посаду мера Віктор Коліщак – основний опонент чинного міського голови Миколи Приступи – звинуватив його в застосуванні адмінресурсу. Міський суд позов відхилив, проте факт зловживання службовим становищем підтвердив Апеляційний суд області.

    Анатолій Марцинкевич, перший заступник голови апеляційного суду: «При розгляді цієї справи було встановлено факт застосування адмінресурсу. Ми зобов’язали ТВК зняти кандидата на посаду міського голови Миколу Приступу». Саме з цим рішенням, вважає голова ТВК Валентина Шепурева, не погодилися деякі члени виборчої комісії. На знак протесту вони припинили ходити на робочі засідання. Із 15 членів працювали тільки вісім.

    Валентина Шепурева, голова територіальної виборчої комісії: «У місті Хмельницькому вибори не відбулись... повинен був бути кворум. Причина це те, що члени ТВК захворіли».

    Кандидат у мери «нашоукраїнець» Віктор Коліщак обурений тим, що рішення суду не виконують, звернувся по підтримку до однопартійців. Віктор Коліщак, кандидат на посаду мера Хмельницька: «Куратор приїхав на наше запрошення і він прийшов в ТВК. Усі будуть відповідати перед законом».

    Михайло Полянчич, народний депутат від «Нашої України»: «В мене є запасні варіанти, я про них не буду говорити. Буде пряме скасування, але ми б не хотіли цього, щоб я Давидовича включав. Один з чотирьох мерів в Україні, який підписав кляузу проти прем’єра. Це політична сторона. Ви знаєте, що на тому верху такі речі ніхто не дарує. Тому все буде включено. Ми все перевернемо у Хмельницьку, але виконаємо рішення суду і цей вусатий тут мером не буде».

    Чинний міський голова Хмельницька Микола Приступа зараз перебуває в кардіологічному відділенні міської лікарні, із журналістами не спілкується. Свої коментарі стосовно того, що сталося, передав через довірену особу – Миколу Мельника.

    Микола Мельник, довірена особа Миколи Приступи: «Це наслідки тих подій, що відбулись у Хмельницьку. Того тиску, що здійснювався на членів ТВК». Справою зайнялись правоохоронці, вони відкидають версію тиску на членів ТВК, проте намагаються з’ясувати куди зникли вісім працівників. Сергій Мельник, керівник міського відділу міліції: «24 березня вказівкою прокуратури... встановлено, що 5 членів комісії перебувають на лікуванні, 1 в Києві, двох ще не знайшли». Через політичні перипетії постраждають самі мешканці міста – протягом тридцяти днів вибори таки відбудуться. Щоправда, за кошти з бюджету Хмельницького.

    "НТН"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.