• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Велика Британія досягли домовленості щодо кредитної підтримки розвитку оборонних спроможностей України

    Опубликовано: 2024-07-22 09:00:42

    Україна та Велика Британія досягли важливої домовленості щодо кредитної підтримки розвитку оборонних спроможностей України. Угоду було підписано в присутності президента Володимира Зеленського міністром оборони України Рустемом Умєровим та міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі. Про це повідомляє Офіс президента.

    Цей документ відкриває шлях для реалізації спільних українсько-британських проєктів у сфері оборони. Зокрема, угода передбачає постачання, налагодження ремонту та часткового виробництва систем протиповітряної оборони, бронетехніки та боєприпасів.

    У рамках угоди британські постачальники зможуть укладати кредитні договори та контракти з Україною на суму до 2 мільярдів фунтів стерлінгів. Варто зауважити, що ця сума може бути збільшена в майбутньому, залежно від потреб та успіхів у реалізації проєктів.

    Згідно з інформацією з Офісу президента, до 2026 року Збройні сили України отримають сучасні системи протиповітряної оборони, засоби радіолокації та ураження. Окрім цього, Україна освоїть часткове виробництво стволів, запасних частин та компонентів до артилерійських установок і бронетехніки західного зразка.

    Президент Володимир Зеленський підкреслив важливість цієї угоди для швидкого розвитку оборонних спроможностей України. Через високу вартість оборонних проєктів та необхідність їх швидкої реалізації, фінансування з державного бюджету наразі є неможливим. Термін погашення кредиту становитиме 15 років.

    Угода з Великою Британією є важливим кроком у зміцненні оборонного потенціалу України та підвищенні її спроможності захищати свою територіальну цілісність. Співпраця з британськими партнерами дозволить не лише отримати необхідне обладнання та технології, але й розвивати власне виробництво, що сприятиме довгостроковій безпеці країни.

    Ця домовленість є черговим свідченням підтримки України міжнародними партнерами у її прагненні до зміцнення оборонних спроможностей та забезпечення стабільності в регіоні. Вона також відкриває нові можливості для подальшої співпраці та інтеграції України у світову систему безпеки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.