• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бельгія офіційно взяла на себе патронат над Київською та Чернігівською областями

    Опубликовано: 2024-09-02 14:00:43

    Бельгія офіційно взяла на себе патронат над Київською та Чернігівською областями, плануючи спрямувати 150 мільйонів євро на відбудову соціальної та енергетичної інфраструктури. Це стало можливим завдяки підписанню відповідних меморандумів між урядом України та бельгійським агентством з розвитку Enabel.

    Виконуючий обов’язки міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков та директор Enabel в Україні Дірк Депре офіційно підтвердили співпрацю, яка передбачає реконструкцію, оновлення та будівництво об’єктів освіти, охорони здоров’я та енергетичної інфраструктури.

    Згідно з домовленостями, окрім відновлення основної інфраструктури, буде проведена робота над посиленням стійкості України. Це включає будівництво укриттів та впровадження резервних систем енергопостачання і опалення. Також планується розвиток партнерських відносин між бельгійськими та українськими представниками.

    У рамках співпраці, Бельгія також підтвердила підтримку політичних реформ в Україні, які сприяють інтеграції країни до Європейського Союзу. Василь Шкураков висловив вдячність Бельгії за потужну військову підтримку та важливе рішення долучитися до відновлення постраждалих регіонів України.

    "Ми високо цінуємо військову допомогу Бельгії, яка є критично важливою для нас. Вдячні за рішення Королівства долучитися до відновлення Київської та Чернігівської областей. Меморандуми спростять впровадження спільних проектів, що сприятиме економічному та соціальному розвитку України. Я впевнений, що Бельгія відіграє значну роль у відбудові нашої держави", - зазначив Шкураков.

    Окрім основних меморандумів, було підписано окремі угоди про взаєморозуміння між Мінінфраструктури, Київською обласною військовою адміністрацією, Київською міською радою та Enabel, а також між Мінінфраструктури, Чернігівською обласною військовою адміністрацією, Чернігівською міською радою та Enabel. Ці угоди стануть основою для подальшої плідної співпраці у відновленні та розвитку регіонів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.