• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін виділив кошти на боротьбу з російською пропагандою: Нові можливості для телерадіомовлення

    Опубликовано: 2024-07-19 18:00:07

    Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виділення 16,1 мільйона гривень для створення та обслуговування системи спеціального телерадіомовлення у чотирьох прикордонних областях України. Метою цієї ініціативи є блокування антиукраїнської пропаганди, що походить з Росії.

    Про це повідомило Міністерство економіки України. Розпорядження було затверджено на засіданні уряду 18 липня 2024 року. Заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів зазначив, що уряд активно розбудовує спеціальні мережі телерадіомовлення на прикордонних територіях. Ці мережі покликані забезпечити інформаційну безпеку та протидіяти ворожій пропаганді у ефірному просторі України.

    В березні цього року уряд уже виділив 137,6 мільйона гривень для дев'яти областей на розвиток подібних мереж. Тепер додаткові 16,1 мільйона гривень будуть направлені на підтримку системи телерадіомовлення у Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях.

    З цієї суми 13,2 мільйона гривень надходять із резервного фонду державного бюджету, а 2,9 мільйона гривень зекономлені на попередніх закупівлях обладнання для перших дев'яти областей. Таким чином, уряд ефективно використовує наявні ресурси для забезпечення інформаційної безпеки.

    Придбання необхідного обладнання та його встановлення буде здійснювати Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Монтажні та пусконалагоджувальні роботи планується завершити до кінця 2024 року.

    Це розпорядження є частиною виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року "Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави". Відповідно до цього рішення, уряд зобов'язаний забезпечити стабільне функціонування об'єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійної трансляції телевізійних каналів у мультиплексах МХ-1, -2, -3, -5.

    Розвиток системи телерадіомовлення на прикордонних територіях є важливим кроком у боротьбі з російською пропагандою та забезпеченні інформаційної безпеки України. Це також підкреслює важливість державної підтримки та інвестицій у сучасні технології для захисту національних інтересів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.