• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військовослужбовці зможуть оформлювати статус учасника бойових дій через портал Дія

    Опубликовано: 2024-07-15 12:00:06

    12 липня Кабінет Міністрів України затвердив нову редакцію Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій (УБД), що дозволить військовослужбовцям оформлювати цей статус через портал "Дія". Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

    Ця новація значно спростить процедуру для військовослужбовців, які подають документи на УБД самостійно, та зменшить навантаження на кадрові служби військових частин. Зараз для подання документів на статус УБД необхідно звертатися або до спеціальної комісії, або до військової частини, що може бути складно і займати багато часу.

    Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, підкреслив: "Скоро це все можна буде зробити через портал 'Дія' в кілька кліків. Працюємо, щоб захисники не стояли в чергах і не витрачали часу на папірці." Наразі у "Дії" вже доступні посвідчення УБД для військових та їхніх родин, що є першим кроком до повної цифровізації процесу.

    Представник уряду Тарас Мельничук розповів про ключові нововведення, які включають можливість подання заяв через центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) незалежно від місця проживання заявника. Також військовослужбовці матимуть вибір способу отримання посвідчення - за місцем оформлення або у ЦНАПі, що забезпечить зручність для заявників.

    Важливою зміною є запровадження електронного кабінету для подання заяв та документів, а також отримання результатів розгляду. Це нововведення значно пришвидшить процес та забезпечить зручний доступ до інформації про статус заявки. Також військовослужбовці зможуть подавати скановані копії документів до комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

    Крім того, новий порядок дозволяє подання заяви в електронній формі через портал "Дія" та Єдиний державний реєстр ветеранів війни. Це забезпечить ще більшу доступність та зручність для військовослужбовців, які бажають отримати статус УБД.

    Зміни торкнуться також учасників антитерористичної операції, осіб, які брали участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, а також тих, хто бере участь у захисті України від поточної російської агресії.

    Згідно з повідомленням, нова редакція порядку також включає затверджену форму заяви для надання статусу учасника бойових дій. Це значно спростить процес подання та розгляду заяв, роблячи його більш ефективним і прозорим.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.