• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Румунія уклали угоду про співробітництво у сфері безпеки

    Опубликовано: 2024-07-12 09:00:24

    11 липня у Вашингтоні відбулася важлива подія – Президент України Володимир Зеленський та Президент Румунії Клаус Йоханніс уклали угоду про співробітництво у сфері безпеки між двома країнами. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента України.

    Ця угода має на меті зміцнити безпеку в Чорноморському регіоні шляхом конкретних заходів співпраці. Зокрема, Румунія допоможе Україні в розмінуванні Чорного моря та надаватиме підтримку через інструменти ЄС і НАТО.

    Одним із ключових аспектів угоди є передача Україні системи протиповітряної оборони Patriot, що значно підвищить рівень захисту українського неба. Також Румунія забезпечить швидкий транзит необхідної військової техніки через свою територію до України.

    Важливою складовою співпраці стане допомога Румунії у розмінуванні Чорного моря. Використовуючи ресурси ЄС та НАТО, румунські фахівці допомагатимуть українським колегам у цій важливій місії.

    Крім того, Румунія разом із міжнародними партнерами підтримуватиме навчальний центр F-16, де готуватимуть українських пілотів. Це сприятиме зміцненню коаліції військово-повітряних сил України.

    Угода також передбачає підтримку розвитку оборонної промисловості України. Румунські фахівці допомагатимуть у вдосконаленні виробництва військової техніки та озброєння.

    Не менш важливим є аспект розвідки та контррозвідки. Угода включає блоки, присвячені кібербезпеці та інформаційній безпеці, що допоможе обом країнам захищати свої інформаційні ресурси.

    Документ охоплює також питання гуманітарного розмінування, санкцій, відновлення та відбудови України. Передбачено механізм 24-годинного екстреного реагування у разі повторної російської агресії або значної ескалації конфлікту.

    Ця угода зміцнює стратегічне партнерство між Україною та Румунією та є важливим кроком у забезпеченні безпеки регіону.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.