• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шість винищувачів F-16 від Норвегії для України

    Опубликовано: 2024-07-11 14:00:20

    На саміті НАТО у Вашингтоні прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере оголосив про рішення своєї країни передати Україні шість винищувачів F-16. Ця ініціатива є частиною підтримки України в умовах загострення конфлікту з Росією, повідомляє видання VG.

    За словами прем’єр-міністра, перший літак може бути переданий влітку 2024 року. Цей крок з боку Норвегії визнаний як важливий крок для підвищення обороноздатності України у контексті поточної військової ситуації.

    Вже у серпні 2023 року під час візиту до України Йонас Гар Стере повідомив про намір своєї країни передати винищувачі F-16, але тоді не уточнив конкретну кількість літаків чи строки їх постачання.

    За даними міністра оборони Іспанії Бйорна Арільда ​​Грама, кількість літаків, що потраплять до України, буде залежати від підготовки українських пілотів і технічного персоналу. Наразі частина українських пілотів завершує навчання у Данії, але цю програму незабаром припиниться і, ймовірно, перейме Румунія.

    У кінці травня перші спеціалісти з обслуговування винищувачів F-16 почали повертатись до України після успішного навчання у зарубіжних країнах.

    Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що українська сторона отримає винищувачі, підкресливши важливість цього кроку для підвищення обороноздатності країни у контексті сучасної військової загрози.

    Висновок про передачу винищувачів F-16 Україні свідчить про підтримку та солідарність країн-членів НАТО з Україною в умовах її оборони від зовнішніх загроз.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.