• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кібероперація ГУР: Паралізовано підприємство-розробника ядерної зброї в Росії

    Опубликовано: 2024-08-20 14:00:40

    Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) спільно з хакерською групою "ВО Team" здійснили успішну кібероперацію поблизу Челябінська, яка призвела до серйозного паралічу роботи російського підприємства, що займається розробкою ядерної зброї. Про це повідомляється у пресрелізі ГУР.

    Атака була спрямована на компанію «Вега», єдиного провайдера інтернет-послуг у місті Снєжинськ Челябінської області. В результаті операції було виведено з ладу 1173 комутатори та 10 серверів компанії, а інформація, що зберігалася на цих серверах, була знищена. Це завдало значної шкоди інфраструктурі провайдера.

    Внаслідок атаки кілька стратегічних підприємств міста Снєжинськ, серед яких Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики (ВНИИТФ), залишилися без інтернету та зв’язку вже протягом майже тижня. ВНИИТФ є ключовим російським підприємством, що спеціалізується на розробці ядерних боєприпасів, і раніше було підключене виключно до провайдера «Вега».

    Крім того, вдала кібероперація дозволила отримати доступ до персональних даних працівників та великого обсягу документів, що належать заводу, який перебуває під міжнародними санкціями. Отримані дані також відкривають можливості для виявлення шляхів обходу санкцій і осіб, причетних до цих схем.

    Результати атаки можуть мати серйозні наслідки для державного оборонного замовлення Росії, що підтверджують коментарі в місцевих пабліках Снєжинська. Це створює значні проблеми для російських військових програм і підкреслює ефективність кібероперацій у сучасних умовах конфлікту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.