• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна уклала фінансову угоду з Європейським Союзом

    Опубликовано: 2024-07-10 09:00:46

    Україна уклала фінансову угоду з Європейським Союзом, яка передбачає отримання грантової допомоги в розмірі €5,27 млрд протягом наступних чотирьох років.

    Цю новину повідомило Міністерство економіки України. За даними відомства, рішення про підписання угоди було ухвалено на засіданні уряду минулого тижня. Міністр економіки України Юлія Свириденко підписала цей документ, який знаменує новий етап співпраці з ЄС.

    "Уряд фіналізував домовленість між Україною та ЄС в рамках програми Ukraine Facility. Підписання угоди щодо залучення грантової підтримки на €5,27 млрд протягом найближчих чотирьох років сприятиме стабілізації макроекономічної та фінансової ситуації в країні та забезпечить необхідні ресурси для підтримки ключових секторів економіки," – зазначила Свириденко.

    Ця угода є останнім кроком, необхідним для повного запуску програми Ukraine Facility. За словами Свириденко, вона допоможе забезпечити стійкість української економіки та підтримати стратегічні ініціативи в країні.

    Важливою складовою програми є загальний обсяг бюджетної підтримки, який включає як кредитні, так і грантові кошти. Сумарно ця підтримка становить €38,27 млрд. Програма передбачає надходження фінансових траншів згідно з квартальним графіком виконання індикаторів, що дозволить забезпечити постійну фінансову підтримку в умовах поточних економічних викликів.

    Ця угода підкреслює важливість співпраці між Україною та ЄС і демонструє готовність Європейського Союзу підтримувати Україну в її економічному та соціальному розвитку. Надходження коштів допоможе зміцнити економічну стабільність та створити нові можливості для розвитку різних секторів, включаючи інфраструктуру, енергетику та сільське господарство.

    Офіційні особи України висловили сподівання, що співпраця з ЄС у рамках Ukraine Facility стане потужним імпульсом для подальшого розвитку країни та сприятиме її інтеграції в європейську спільноту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.