• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гімнастика для здоров'я: як фізичні вправи можуть змінити життя

    Опубликовано: 2024-07-08 07:24:20

    Лікувальна гімнастика, або лікувальна фізкультура - це комплекс специфічних фізичних вправ, спрямованих на поліпшення стану окремих груп м'язів і суглобів. Ці вправи рекомендуються при деяких захворюваннях хребта і суглобів. Лікувальна гімнастика призначається фізіотерапевтом як метод відновлювальної терапії або в процесі лікування. Дивно, але терапевтичні ефекти деяких фізичних вправ були вивчені багато століть тому. У Росії лікувальна гімнастика стала популярною в XVIII столітті.

    роль лікувальної гімнастики в лікуванні хребта

    Користь лікувальної гімнастики в профілактиці і лікуванні різних захворювань хребта і суглобів неоціненна. Регулярні фізичні вправи, які є основою лікувальної гімнастики, дозволяють вирішити відразу кілька проблем: зменшити біль, відновити рухливість суглобів, запобігти прогресуванню захворювань хребта. Лікувальна гімнастика зміцнює м'язи, які служать природним «корсетом» для хребта, нормалізує кровообіг і відтік лімфи, покращує поставу. Вправи лікувальної гімнастики показані при остеохондрозі, міжхребцевої грижі та інших ураженнях опорно-рухового апарату. Лікувальна гімнастика корисна людям будь-якого віку - як дорослим, так і дітям.

    індивідуальне лікування

    Специфічні вправи лікувальної гімнастики призначаються фізіотерапевтом в залежності від діагнозу, особливостей перебігу захворювання, загального стану здоров'я і віку пацієнта. Індивідуальний підхід дозволяє скласти максимально ефективну програму лікування або реабілітації за допомогою вправ лікувальної гімнастики. Важливо строго дотримуватися рекомендацій фізіотерапевта щодо порядку виконання вправ, його тривалості та інтенсивності.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.