Гімнастика для здоров'я: як фізичні вправи можуть змінити життя

08 июл, 07:24

Лікувальна гімнастика, або лікувальна фізкультура - це комплекс специфічних фізичних вправ, спрямованих на поліпшення стану окремих груп м'язів і суглобів. Ці вправи рекомендуються при деяких захворюваннях хребта і суглобів. Лікувальна гімнастика призначається фізіотерапевтом як метод відновлювальної терапії або в процесі лікування. Дивно, але терапевтичні ефекти деяких фізичних вправ були вивчені багато століть тому. У Росії лікувальна гімнастика стала популярною в XVIII столітті.

роль лікувальної гімнастики в лікуванні хребта

Користь лікувальної гімнастики в профілактиці і лікуванні різних захворювань хребта і суглобів неоціненна. Регулярні фізичні вправи, які є основою лікувальної гімнастики, дозволяють вирішити відразу кілька проблем: зменшити біль, відновити рухливість суглобів, запобігти прогресуванню захворювань хребта. Лікувальна гімнастика зміцнює м'язи, які служать природним «корсетом» для хребта, нормалізує кровообіг і відтік лімфи, покращує поставу. Вправи лікувальної гімнастики показані при остеохондрозі, міжхребцевої грижі та інших ураженнях опорно-рухового апарату. Лікувальна гімнастика корисна людям будь-якого віку - як дорослим, так і дітям.

індивідуальне лікування

Специфічні вправи лікувальної гімнастики призначаються фізіотерапевтом в залежності від діагнозу, особливостей перебігу захворювання, загального стану здоров'я і віку пацієнта. Індивідуальний підхід дозволяє скласти максимально ефективну програму лікування або реабілітації за допомогою вправ лікувальної гімнастики. Важливо строго дотримуватися рекомендацій фізіотерапевта щодо порядку виконання вправ, його тривалості та інтенсивності.

 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/568187.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua