• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАТО виділить Україні €40 мільярдів військової допомоги у 2025 році

    Опубликовано: 2024-07-04 09:00:04

    Лідери країн-членів НАТО погодилися надання Україні військової допомоги на суму €40 мільярдів у 2025 році. Ця важлива угода буде підписана на саміті Альянсу, який відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня. Повідомляється, що це рішення було прийнято після тривалих переговорів серед союзників по НАТО.

    Видання Reuters, посилаючись на неназваного західноєвропейського дипломата, повідомляє про підготовку до підписання зобов'язань щодо виділення коштів. Це рішення є важливим кроком у підтримці обороноздатності України на тлі агресії з боку Росії.

    У червні стало відомо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відмовився від плану створення п'ятирічного фонду військової допомоги Україні на $100 мільярдів. Це рішення було прийняте після невдачі в отриманні підтримки з боку всіх членів альянсу. Замість цього Столтенберг звернувся до держав-членів з проханням продовжувати надання допомоги на рівні €40 мільярдів на рік, що відповідає показникам після початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році.

    НАТО також планує визначати цілі та розміри пожертвувань кожної країни на основі відсотка від їх валового внутрішнього продукту (ВВП). Це нововведення має на меті забезпечити більше прозорості щодо внесків союзників і стимулювати тих членів, які не виконують своїх зобов'язань. Дані щодо внесків кожної країни будуть опубліковані в щорічному звіті НАТО.

    Згідно з новими розрахунками, на США припадатиме приблизно половина від загальної суми допомоги, решта коштів буде розподілена між іншими 31 членами альянсу. Це підкреслює важливість участі США у підтримці України.

    Метою такого фінансування є зміцнення оборонного потенціалу України та забезпечення її здатності протистояти агресії. НАТО продовжує бути ключовим союзником України у її боротьбі за незалежність і територіальну цілісність.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.