• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НБУ розробив новий алгоритм для забезпечення безперервної роботи банків в особливий період

    Опубликовано: 2024-07-03 09:00:05

    Національний банк України представив новий документ, який систематизує всі необхідні регуляції для забезпечення безперебійного функціонування учасників ринку фінансових послуг у разі настання особливого періоду. Про це повідомила пресслужба НБУ.

    Цей документ стосується не лише безперервної роботи Національного банку, але й інших банків, небанківських фінансових установ та інших суб'єктів, які надають фінансові послуги, незалежно від того, чи є вони фінансовими установами.

    "Як регулятор фінансового ринку, Національний банк визначає особливості функціонування фінансових установ у разі введення воєнного стану чи іншого особливого періоду. Протягом періоду з 2004 по 2024 рік було прийнято понад 200 нормативно-правових та розпорядчих актів", – зазначено в повідомленні Нацбанку.

    Наразі Національний банк працює над інтеграцією цих правил у єдину систему, яка охоплює такі аспекти:

    1. Режими функціонування учасників ринку фінансових послуг під час особливого періоду, включаючи режим підвищеної готовності, обмежений режим та критичний режим.

    2. Процедура прийняття рішень Національним банком щодо переходу фінансової системи в один з визначених режимів та механізм інформування учасників ринку про це.

    3. Напрями нормативно-правових актів, які регулюють діяльність суб'єктів ринку фінансових послуг в особливий період, щодо безперервності їхньої діяльності та взаємин з Національним банком.

    4. Вимоги до розроблення протоколів Національним банком та суб'єктами ринку фінансових послуг та процедура їх введення в дію.

    Цей крок є частиною стратегії Національного банку з підвищення стабільності фінансової системи в умовах потенційних кризових ситуацій. Перед введенням у дію, проєкт документу буде підданий суспільному обговоренню за участю усіх зацікавлених сторін з метою максимального врахування потреб усіх учасників ринку та забезпечення найвищого рівня комфорту та безпеки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.