• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримає $2,2 млрд від МВФ: важливий крок до економічної стабільності

    Опубликовано: 2024-07-01 11:00:25

    Міжнародний валютний фонд (МВФ) завершив четвертий перегляд програми в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України, що дозволить країні отримати близько $2,2 млрд. Це стало можливим завдяки виконанню Україною всіх структурних маяків, зазначених у Меморандумі про економічну та фінансову політику.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України. Міністр фінансів Сергій Марченко підкреслив, що вперше в історії співпраці з МВФ Україна досягла такого високого рівня виконання умов програми. Успішний перегляд EFF став результатом злагодженої роботи уряду, Національного банку та МВФ. Це свідчить про здатність України проводити реформи та забезпечувати макроекономічну стабільність навіть в умовах війни.

    Марченко також відзначив значну фінансову підтримку МВФ, яка з початку війни перевищила $8 млрд. Він підкреслив важливість цієї допомоги для інтеграції України в ЄС. "Це кошти, які допомагають нашому уряду фінансувати критичні видатки бюджету, соціальні допомоги, зарплати лікарів та вчителів," - написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

    За підсумками четвертого перегляду, експерти МВФ зазначили, що у першому кварталі 2024 року економіка України була стійкішою, ніж очікувалося, завдяки стабільним показникам зростання, триваючій дезінфляції та підтримці достатнього рівня резервів. Водночас прогноз на решту року погіршився, переважно через масштабні атаки РФ на українську енергетичну інфраструктуру та невизначеність щодо тривалості війни Росії проти України.

    Враховуючи зазначені ризики, Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва зазначила, що фіскальна політика на решту 2024 року, а також підготовка бюджету на 2025 рік мають базуватися на зусиллях з мобілізації доходів держбюджету, узгоджених з Національною стратегією доходів. Це дозволить підтримати ліквідність бюджету та профінансувати нагальні бюджетні потреби.

    Подальше вдосконалення середньострокового бюджетування, управління фіскальними ризиками, а також публічними інвестиціями сприятимуть досягненню цих цілей. Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ та іншими міжнародними партнерами для забезпечення стабільності та зростання економіки в умовах триваючого конфлікту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.