• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна успішно отримала доступ до іспанських державних фондів відновлення

    Опубликовано: 2024-06-28 17:00:54

    Україна успішно отримала доступ до іспанських державних фондів відновлення на суму 50 мільйонів євро, з яких 1 мільйон євро надійшло у вигляді грантів для підтримки бізнесу, а 4,6 мільйонів євро виділено на потреби гуманітарного розмінування. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

    Відповідно до заяви Міністерства, ці питання були обговорені під час четвертого засідання Змішаної міжурядової українсько-іспанської Комісії з економічного і промислового співробітництва.

    Представники Іспанії підтвердили свою готовність розширити підтримку України, зокрема, через надання доступу до цих фондів, що спрямовані на підтримку українського приватного сектору, зокрема малого та середнього бізнесу. Також було оголошено про виділення додаткового мільйона євро у вигляді грантів для бізнесу.

    "Це засідання відкриває можливості для обговорення важливих аспектів двостороннього економічного, торговельного та інвестиційного співробітництва, а також спільних заходів щодо відновлення України та розвитку секторів енергетики, транспорту, сільського господарства, науки, охорони здоров’я, туризму та боротьби зі зміною клімату", - підкреслила перша віцепрем’єр-міністрка України, Міністр економіки Юлія Свириденко.

    Також було відзначено значний ріст обсягів торгівлі між Україною та Іспанією у 2023 році, коли Іспанія зайняла шосте місце за обсягом торгівлі товарами між Україною та ЄС з часткою 4,8% від загального обсягу. У першому кварталі 2024 року український експорт до Іспанії зрос на 88,6%, досягнувши 1 094,4 мільйона доларів.

    "Для нас важливо продовжувати нарощувати відсоток експорту несировинних товарів до Іспанії", - додала Свириденко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.