• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шкідливі продукти: переваги їх вживання

    Опубликовано: 2024-06-28 07:24:54

    Здоровий спосіб життя та харчування стали невід'ємною частиною сучасної культури. Однак багато смачних і звичних продуктів стали асоціюватися з поняттям "шкідливі". Століттями вони були невід'ємною частиною раціону, користуючись любов'ю багатьох поколінь. Реклама і нові споживчі тенденції призвели до того, що деякі продукти були недооцінені і отримали ярлик "шкідливих". Але насправді, багато з них можуть принести здоров'ю відчутну користь.

    Нові погляди на м'ясо і яйця

    Дискусії про шкоду м'яса і яєць частково зумовлені появою біологічно активних добавок (БАДів). Однак, вчені дійшли висновку, що натуральні продукти часто засвоюються організмом ефективніше, ніж їхні штучні аналоги. Наприклад, свинина, що спричинила її дискредитацію, насправді є багатим джерелом вітаміну B6 та інших важливих поживних речовин.

    Вершкове масло і шоколад: несподівані користі

    Вершкове масло, прийняте за символ високого холестерину і небажаного жиру, насправді є багатим джерелом вітамінів A, B, D, кальцію і фосфору. Його правильне вживання може принести чимало користі, особливо в дитячому харчуванні. Щодо шоколаду, він славиться своїми антиоксидантами та здатністю стимулювати вироблення ендорфінів, "гормонів щастя".

    Міфи і реальність: здоров'я і користь

    Продукти, оголошені "шкідливими", часто приховують у собі цінні поживні елементи. Багато з них, як-от свинина, вершкове масло і яйця, можуть включатися до здорового раціону за умови правильного приготування і помірного вживання. Розуміння їхньої дійсної користі допоможе збалансувати раціон і зробити його різноманітнішим.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.