• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Злопам'ятство: де межа між реакцією і перебором

    Опубликовано: 2024-06-13 07:24:07

    Про помсту ходять легенди, вона розбурхує уми і почуття, змушує втрачати апетит і страждати. По суті, помста мало чим відрізняється від любові - це почуття змушує думати про об'єкт, на який спрямовані настільки гіркі емоції, не менше, ніж про коханого. Різниця лише в тому, що одне почуття творче, а друге - руйнівне. Поговоримо про те, чи корисна помста, а чи можна обійтися без неї, і які способи помсти допустимі, а які ні.

    Звідки береться помста?
    Помсту часто порівнюють із хворобою. Вона здатна настільки захопити людину, що перетворює її на раба, який не може думати ні про що інше, окрім як про почуття, яке його поглинуло.

    Помста руйнівна. Вона змушує відчувати найнегативніші емоції, які тільки можна собі уявити. Мстивість притаманна різним людям, яких об'єднує хворобливе і надмірно роздуте его, нетерпимість до чужих недоліків і нездатність прощати.

    Чому виникає помста?
    Причин для помсти досить багато. Це серйозні образи, зради, глузування. Щоправда, дехто примудряється мстити людям на рівному місці без видимих причин. Бажання помститися найчастіше переслідує незадоволених і невпевнених людей.

    Боротьба з помстою чи здача їй?
    Це питання кожен має вирішити для себе сам. Для початку дайте собі відповідь, чи справді завдана образа або заподіяна неприємність така велика, що заслуговує на те, щоб ви витрачали на це свій час і сили? Важливо точно знати, яким буде результат ваших дій. Якщо правдиво подивитися на ситуацію, відповідь на більшість із цих запитань буде "ні".

    Висновки
    Для розв'язання будь-яких проблем існують інші способи, які часом ефективніші, ніж удари у відповідь. Іноді звичайна розмова або ігнорування людини, яка докучає, допомагають залагодити конфлікт і позбутися бажання помститися.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.