• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Весняна йога: гармонія для організму

    Опубликовано: 2024-05-31 07:24:36

    З приходом весни змінюються не тільки пейзажі за вікном, а й стан нашого організму. Для того щоб легше пережити ці зміни, корисно звернутися до йоги. Разом зі зміною сезону змінюється і наше харчування: влітку ми надаємо перевагу більшій кількості овочів і фруктів, тоді як взимку ми частіше звертаємося до вуглеводів. Поєднання правильного раціону і відповідних фізичних вправ для кожної пори року сприяє гармонії організму. Змінюючи вид та інтенсивність занять йогою залежно від сезону, ми сприяємо не тільки фізичному, а й емоційному благополуччю.

    Весняний період характеризується підвищеною вологістю повітря, що може спровокувати загострення різних захворювань дихальних шляхів. Для того щоб впоратися з цим, варто додати в тренувальний комплекс більш динамічні вправи. Розігнавши застої в організмі, можна запобігти застудним захворюванням і насолодитися повноцінною весняною активністю.

    Йогічний комплекс для весни містить кілька асан, спрямованих на зміцнення організму й оздоровлення дихальних шляхів. Однією з таких асан є Дханурасана, яка допомагає масажувати внутрішні органи і покращує їхню роботу.

    Баласана і урдхва мукха шванасана також ефективні для підтримки здоров'я навесні. Ці асани покращують гнучкість хребта, розширюють грудну клітку і сприяють кращому диханню.

    Джняна-мудра, супроводжувана правильною дихальною практикою, допомагає врівноважити енергію організму і заспокоїти розум, що особливо важливо в період переходу від зими до весни.

    Уттанасана - це асана, яка допомагає розтягнути хребет і зміцнити ноги та м'язи спини. Її виконання сприяє поліпшенню кровообігу і звільняє від накопиченої напруги.

    Заняття йогою навесні не тільки покращують фізичний стан організму, а й допомагають гармонізувати внутрішні процеси, що сприяє загальному відчуттю благополуччя і радості від наближення тепла і свіжості весняної природи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.