• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримала понад $85 мільярдів підтримки від міжнародних партнерів з початку війни

    Опубликовано: 2024-05-27 17:00:49

    Україна змогла залучити понад $85,4 мільярда прямої бюджетної підтримки від міжнародних партнерів з початку повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомила заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова, зазначивши, що ці кошти стали ключовим джерелом для забезпечення соціальних і гуманітарних витрат державного бюджету в умовах військової загрози.

    За словами Зикової, з лютого 2022 року співпраця з міжнародними партнерами виявилася дуже результативною, що дозволило уряду ефективно розподілити ресурси для забезпечення безпеки країни та виконання соціальних зобов'язань. Вона також підкреслила, що внутрішні ресурси були максимально зосереджені на обороні та підтримці національної безпеки.

    У перші місяці 2024 року, за даними Зикової, зовнішня фінансова допомога від ключових донорів була тимчасово зупинена. Однак завдяки заходам, прийнятим урядом, Україна успішно пережила цей період і вже знову залучила значні кошти від міжнародних партнерів.

    У 2024 році Україна отримала приблизно $11,8 мільярда додаткової фінансової підтримки від Європейського Союзу, Міжнародного валютного фонду, Японії, Канади, Великої Британії та Норвегії. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку економіки, соціальний захист населення та реалізацію пріоритетних проектів в умовах глобальної геополітичної нестабільності.

    Важливою складовою успішної співпраці з міжнародними партнерами є не лише фінансова підтримка, але й політична та дипломатична підтримка, яка допомагає Україні утримувати міжнародну солідарність та підтримку у своїй боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність.

    Зазначено, що такий рівень міжнародної підтримки відображає високий рівень довіри до України та визнання необхідності підтримки держави в складний період її історії, коли стоїть на карті майбутнє європейської безпеки і стабільності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.