• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ встановив умови для ірландської групи CRH при купівлі цементних заводів в Україні

    Опубликовано: 2024-07-26 14:00:28

    Антимонопольний комітет України (АМКУ) оголосив умови, які ірландська група CRH повинна виконати для завершення угоди з придбання двох цементних заводів в Україні. Відповідно до рішення АМКУ, CRH зобов'язана передати від 25% до 28% акцій придбаної компанії "Дікергофф Цемент Україна" незалежному інвестору.

    Це рішення було оприлюднене на офіційному сайті Антимонопольного комітету України. АМКУ розглядав заяву CRH на концентрацію з вересня 2023 року, і ця угода може стати однією з найбільших на ринку цементу з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

    Згідно з умовами, CRH повинна протягом дев'яти місяців передати від 25% до 28% акцій ПрАТ "Дікергофф Цемент Україна" незалежному інвестору. Очікується, що роль такого інвестора, ймовірно, візьме на себе Європейський банк реконструкції та розвитку.

    Крім передачі частини акцій, АМКУ висунув і інші вимоги до CRH. Зокрема, компанія повинна забезпечити незалежний контроль над заводами, зберегти їх виробничі потужності, а також гарантувати рівні умови і ринкові ціни для споживачів цементу в Україні.

    Ірландська група також буде зобов'язана регулярно звітувати перед АМКУ про обсяги виробництва цементу і його постачання на ринок України. Це допоможе контролювати відповідність нових умов ринковому середовищу і забезпечить справедливу конкуренцію на ринку цементу.

    АМКУ намагається забезпечити, щоб ринок цементу залишався конкурентоспроможним, і щоб угоди, подібні до цієї, не призводили до монополізації або зниження якості продукції. Контроль за виконанням умов угоди стане важливою частиною цього процесу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.