• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рекордна активність бізнесу в Єврозоні

    Опубликовано: 2024-05-24 17:00:25

    Ділова активність приватного сектору в країнах Єврозони досягла найвищого рівня за останній рік, що відзначається як позитивний сигнал щодо швидкого економічного відновлення у регіоні. За даними Bloomberg, індекс менеджерів із закупівель S&P Global третій місяць поспіль показує зростання. У травні цей показник збільшився до 52,3 пунктів, що перевищило очікування аналітиків.

    Покращення перспектив у Єврозоні відбувається в контексті виходу з рецесії, що відбулася у другій половині минулого року. Збільшення індексу свідчить про позитивні зміни, особливо враховуючи плани Європейського центрального банку (ЄЦБ) знижувати процентні ставки, оскільки інфляція прагне досягти цільового рівня у 2%.

    Ізабель Шнабель, членка виконавчої ради ЄЦБ, підкреслила, що "незначне пожвавлення економіки в Єврозоні співпадає з відступанням інфляції, що дає надію на досягнення цінової стабільності без рецесії".

    Проте позитивний розвиток подій маскує проблеми у промисловому секторі, зокрема в Німеччині, де спостерігається значний спад виробництва через зниження світового попиту та різке зростання цін на енергоносії, спричинене геополітичними конфліктами.

    Аналітики S&P зауважують, що зростання виробничих витрат робить сектор послуг "основним джерелом інфляційного тиску", що може затримати зниження процентних ставок ЄЦБ.

    Розширення бізнес-активності в Єврозоні є важливим кроком на шляху до економічного відновлення, проте він також вимагає уважного управління економічними викликами та несподіваними коливаннями на світовому ринку. Українські експортери та імпортери також будуть слідкувати за цими змінами, оскільки вони можуть вплинути на глобальні ринкові тенденції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.