• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Штучний інтелект: ключ до п'ятикратного зростання продуктивності в бізнесі

    Опубликовано: 2024-05-22 13:00:37

    За останні кілька років розвиток штучного інтелекту виявив значний вплив на підвищення продуктивності в галузях, де ця технологія активно використовується, на відміну від інших секторів економіки. Згідно з даними аудиторської фірми PwC, продуктивність праці в професійних послугах, фінансовому секторі та ІТ зросла на 4,3% з 2018 по 2022 рік, що в п'ять разів перевищує зростання у будівництві, виробництві, роздрібній торгівлі, харчовій промисловості та транспорті, де цей показник склав лише 0,9%.

    Ці дані свідчать про потенціал штучного інтелекту в економіці, де він може значно підвищити ефективність виробництва, що сприятиме загальному економічному зростанню, підвищенню заробітної плати та покращенню якості життя.

    Керівник практики глобальних ринків і податкових послуг PwC Керол Стаббінгс зауважила, що у високопродуктивних секторах спостерігається істотне зростання попиту на спеціалістів з навичками штучного інтелекту. Це свідчить про ключову роль технологій AI у підвищенні ефективності роботи та інноваційних зрушень в цих галузях.

    За її словами, впровадження генеративного штучного інтелекту, який може використовуватися без спеціалізованих знань AI, може прискорити тенденцію до підвищення продуктивності в бізнес-середовищі. Проте важливо враховувати і швидкість змін в цих технологіях, яка може вплинути на ринок праці і структуру зайнятості.

    Нещодавно глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва наголосила, що штучний інтелект вже "накриває" світовий ринок праці, прирівнюючи його до цунамі, і ймовірно, змінить до 60% робочих місць у країнах з розвиненою економікою в найближчі два роки.

    Таким чином, впровадження штучного інтелекту в бізнес-процеси має великий потенціал для зростання продуктивності, але також вимагає уважного аналізу впливу на ринок праці і відповідні стратегії адаптації до нових технологій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.