• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Штучний інтелект: Початок впливу на економіку

    Опубликовано: 2024-05-31 12:00:37

    OpenAI вважає, що штучний інтелект (ШІ) вже починає змінювати економічну реальність. Впровадження нової моделі GPT-4o, яка спрощує створення текстів, презентацій та відео, стало справжнім проривом. Цей інструмент використовується для кодування, написання та адміністративних завдань, що робить його незамінним помічником у багатьох сферах діяльності.

    Про це розповіла віцепрезидентка з досліджень OpenAI Міра Мураті в інтерв'ю для Bloomberg. Вона зазначила, що ШІ стає невід’ємною частиною робочих процесів і з часом буде мати значний вплив на економіку. Проте зараз важко точно спрогнозувати, коли і як це станеться.

    "Ми ще не повністю усвідомлюємо, який вплив ШІ матиме на бізнес і на роботу, оскільки це лише початок. Але вже зараз видно, що ці системи входять до робочої сили як інструмент для співпраці", – зазначила Мураті.

    Конкуренція на ринку штучного інтелекту посилюється. OpenAI протистоїть таким гігантам, як Google, Meta Platforms Inc. (материнська компанія Facebook), стартап Anthropic та xAI Ілона Маска. Нещодавно OpenAI випустила чат-бота GPT-4o, який, за словами Мураті, може стати майбутнім взаємодії між людьми та машинами.

    "Розробка штучного інтелекту стає надзвичайно конкурентною. Але ця конкуренція може бути корисною, якщо вона спрямована на підвищення безпеки, а не на обхід правил", – підкреслила Мураті.

    На Всесвітньому економічному форумі в Давосі також обговорювали роль штучного інтелекту в економіці, його вплив на робочі місця та навички людей. Американський вчений і винахідник Ерік Бриньольфссон передбачив, що 2024 рік стане роком суттєвого підвищення продуктивності завдяки ШІ.

    Під час свого виступу він розповів про дослідження, яке аналізувало 950 професій. Виявилося, що майже всі вони певною мірою піддаються впливу предиктивного ШІ. Хоча жодна професія не була повністю автоматизована, рівень трансформації варіювався. Наприклад, професія касира, яка є низькооплачуваною, має великий потенціал для трансформації. Високооплачувані професії, такі як пілоти, також можуть використовувати предиктивну аналітику.

    Загалом, аналіз показав, що на низькооплачуваних роботах більше завдань підходять для предиктивної аналітики. Вплив ШІ на роботу може бути не повним, а доповненням, що змінює спосіб виконання завдань у різних професіях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.