• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Програма єВідновлення може охопити український бізнес: плани та перспективи

    Опубликовано: 2024-05-21 12:00:37

    У Верховній Раді України активно обговорюється ініціатива щодо розширення програми компенсацій "єВідновлення" на український бізнес. Ця програма, яка стала ефективним механізмом допомоги для постраждалих українських сімей, може отримати нові розміри завдяки залученню міжнародних партнерів.

    За словами Олени Шуляк, голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, за перший рік функціонування програми "єВідновлення" було подано понад 103 тисячі заяв від українських родин. Темпи подачі заяв не зменшуються: з 10 травня 2022 року до початку жовтня 2023 року через систему "Дія" було отримано 49 тисяч заяв, а за наступне півріччя ця цифра зросла до 53 тисяч.

    За цей період також значно збільшилися обсяги компенсацій. Зокрема, суми, виплачені на ремонт пошкодженого житла, у другому півріччі перевищили показники першого на 4,5 рази, досягнувши майже 5,9 мільярдів гривень проти 1,3 мільярдів гривень.

    "Загалом, за всіма етапами програми 'єВідновлення' на сьогоднішній день погоджено вже майже 18 мільярдів гривень", - підкреслила Шуляк.

    Олена Шуляк наголосила, що кошти, виділені в рамках програми, є цільовими і використовуються відповідно до призначення. Це дозволяє уникнути корупційних ризиків на кожному етапі виконання програми.

    Проте, за її словами, існують випадки спроб недобросовісних дій підприємців, які намагаються використовувати програму не за призначенням. Такі випадки безпритульно блокуються оператором "Дія", який оперативно виявляє та припиняє недозволені дії.

    Українська парламентарка також розповіла про активні обговорення у Верховній Раді можливості розширення програми "єВідновлення" на український бізнес. Олена Шуляк виступає за цей варіант, але наголошує, що внутрішніх ресурсів для цього недостатньо. В даний час ведуться перемовини з міжнародними партнерами щодо фінансування, які позитивно оцінюють можливість співпраці, але наголошують на необхідності максимальної мінімізації корупційних ризиків.

    "Ми вже отримали підтримку від таких міжнародних фінансових установ, як Світовий Банк і Банк Ради Європи, які виділили значні суми на фінансування програми. Це свідчить про високу оцінку їхньої ефективності та прозорості", - додала Шуляк.

    Таким чином, програма "єВідновлення" в Україні продовжує залучати увагу та підтримку як на національному, так і на міжнародному рівнях. Її можливе розширення на бізнес стане важливим кроком у підтримці економіки країни після складних випробувань, які вона пережила.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.