• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Понад $60 млрд від США: нові можливості для України

    Опубликовано: 2024-04-19 09:00:30

    В Палаті представників Сполучених Штатів були представлені три законопроєкти, що стосуються безпеки та передбачають надання значної допомоги союзникам і партнерам США, в тому числі Україні.

    Посол України в США Оксана Маркарова в Facebook поділилася деталями фінансової допомоги від США для України.

    Згідно з повідомленням, один із законопроєктів передбачає виділення $60,8 млрд на допомогу Україні та регіональним партнерам для протидії російській агресії.

    Зокрема, серед цих коштів:

    $49,9 млрд призначені на оборонні видатки, включаючи поповнення товарів оборонного призначення, поточні операції в регіоні, закупівлю сучасних оборонних систем та зовнішнє військове фінансування.
    $9,5 млрд передбачені для економічної допомоги Україні та країнам, що постраждали від російської агресії.
    Додаткові $217 млн виділено на дипломатичні програми та операційні витрати.
    Також відзначено, що у законопроєкті передбачені засоби для нагляду та підзвітності у використанні наданої допомоги, а також вимагається співрозмірність витрат від партнерів та союзників.

    Зауважимо, що ці законопроєкти очікуються на голосування в Палаті представників США цієї суботи, 20 квітня. Це рішення може відкрити нові перспективи для України в контексті підтримки та захисту її суверенітету та територіальної цілісності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.