• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС готує механізм передачі Україні прибутків із заморожених активів РФ: коли очікувати фінансування

    Опубликовано: 2024-03-20 13:00:10

    Європейський Союз розробив пропозиції, які передбачають, що Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні. За даними Bloomberg, ці пропозиції передбачають податок на прибуток від заморожених активів, з метою використання приблизно 3 мільярдів євро на рік для фінансування поставок зброї в Україну та розвитку її оборонної промисловості.

    Наразі понад 260 мільярдів євро активів російського Центробанку, переважно у вигляді цінних паперів і готівки, заморожені країнами "Великої сімки", ЄС і Австралією, при цьому більше двох третин з них заблоковані в ЄС.

    Зауважується, що фінансування України є вкрай важливим, оскільки країна стикається з нестачею артилерії, а допомога від США в розмірі близько 60 мільярдів доларів залишається заблокованою Конгресом.

    Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС вирішив, що Росія повинна заплатити за відновлення України. Вона також зазначила, що вартість заморожених російських суверенних активів становить близько 211 мільярдів євро (223 мільярди доларів).

    Згідно з пропозиціями ЄС, частка доходів від заморожених активів буде перераховуватися до ЄС два рази на рік до зняття санкцій. Початково кошти будуть спрямовані до Європейського фонду миру, а потім передаватимуться Україні.

    Пропозиції будуть обговорені лідерами ЄС під час зустрічі в Брюсселі наприкінці цього тижня. У разі схвалення перший транш із прибутків від заморожених російських активів може бути переданий Україні вже в липні.

    Нещодавно верховний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель повідомив, що країни-члени ЄС дійшли згоди стосовно використання коштів, отриманих від відсотків від заморожених активів Росії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.