• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ростуть продажі німецького Rheinmetall через війну в Україні

    Опубликовано: 2024-03-15 13:00:13

    Німецький виробник зброї Rheinmetall прогнозує рекордні продажі та збільшення прибутку у 2024 році, оскільки війна в Україні змушує країни НАТО збільшувати видатки на оборону. Ця тенденція підтримуватиме розвиток оборонних компаній на протязі багатьох років.

    Зазначається, що компанія Rheinmetall очікує перевищити позначку в 10 мільярдів євро (10,93 мільярда доларів) у продажах у 2024 році, з рентабельністю операційного прибутку на рівні 14-15% порівняно з 12,8% у 2023 році.

    "Почалося нове десятиліття політики безпеки", - наголосив генеральний директор Армін Паппергер, представляючи фінансові результати за 2023 рік.

    У 2023 році консолідований обсяг продажів Rheinmetall зрос на 12% і склав трохи менше 7,2 мільярда євро. Продажі зброї та боєприпасів зросли на 29%, а транспортних систем - на 15%.

    Німеччина, головний військовий союзник України в Європі, заявила про нову оборонну політику після вторгнення Росії в Україну в 2022 році, створивши спеціальний оборонний фонд на 100 мільярдів євро для модернізації своїх збройних сил.

    Інші країни-члени НАТО також підкреслювали необхідність збільшення видатків на оборону, а попит на українську зброю та боєприпаси призвів до збільшення виробництва в цьому секторі в Європі.

    Крім отримання великих оборонних замовлень для Німеччини та інших країн у 2023 році, Rheinmetall став важливим партнером для України з "широким спектром продуктів", включаючи тактичні машини та боєприпаси для зенітних танків Gepard, а також мобільні польові госпіталі.

    На кінець минулого року обсяг замовлень Rheinmetall зріс до історичного максимуму в 38,3 мільярда євро, порівняно з 26,6 мільярда євро роком раніше.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.