• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінська енергетична компанія вимагає від РФ компенсації за захоплені активи на мільярди євро

    Опубликовано: 2024-02-28 16:00:49

    Фінська енергетична компанія Fortum Oyj виступила із позовом проти Росії, вимагаючи компенсації на декілька мільярдів євро за захоплені активи. Цей крок підтверджує загострення ситуації у сфері міжнародних відносин між країнами.

    За даними агентства Bloomberg, Fortum Oyj звинувачує російську владу у порушенні зобов'язань за інвестиційним договором і вже ініціювала арбітражне провадження. У своїй заяві, оприлюдненій у вівторок, компанія зазначила, що ставить перед Росією вимогу про компенсацію на декілька мільярдів євро за вартість своїх акцій у ПАТ "Фортум" та інших інвестицій у країні.

    Fortum звернулася до Росії ще у липні минулого року з повідомленням про спір, що стало першим кроком у юридичному процесі, проте діалог з владою РФ так і не було розпочато. Компанія настоює на тому, що незаконне захоплення її активів порушує закони міжнародного співробітництва.

    У травні 2023 року Fortum оголосила про списання залишкової вартості свого російського підрозділу, який був захоплений Кремлем відповідно до замороження активів з боку європейських країн. Це спричинило значні збитки компанії на суму 1,7 мільярда євро за другий квартал 2023 року.

    Fortum Oyj - це фінська енергетична компанія, що спеціалізується на виробництві, розподілі та продажу електроенергії та тепла. Цей виробник є одним із ключових гравців у сфері енергетики на міжнародному ринку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.