• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАЗК повідомило про виключення компанії Liberian International Ship & Corporate Registry з переліку міжнародних спонсорів війни

    Опубликовано: 2024-02-26 16:00:56

    Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомило про виключення американської компанії Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR) з переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки вона припинила транспортувати російську нафту. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

    Зазначається, що LISCR подала заяву до НАЗК, де повідомила про виконання умов, що дозволяють її виключити з переліку. Компанія повідомила, що усі судна російського "Совкомфлоту" були вилучені з Ліберійського міжнародного суднового і корпоративного реєстру.

    НАЗК підкреслило, що незважаючи на санкції, які мали зменшити доходи Росії від експорту нафти, агресор знаходив різні шляхи обійти обмеження. У 2022 році найбільша судноплавна компанія РФ "Совкомфлот" передала управління своїми суднами до компанії SCF Management Services Dubai LTD (Об'єднані Арабські Емірати).

    80 з майже 100 танкерів "Совкомфлоту" були зареєстровані під прапором Ліберії, що дозволяло їм продовжувати перевозити та торгувати нафтою. Але LISCR припинила реєстрацію суден компаній SCF Management Services LTD та SUN SHIP MANAGEMENT, що позбавило Росію ще однієї можливості обійти санкції.

    В НАЗК відзначили, що таке рішення демонструє готовність міжнародних компаній об'єднуватися для відновлення справедливості та посилення демократії по всьому світу.

    Раніше НАЗК виключило грецькі компанії-перевізників Minerva Marine, Thenamaris та TMS Tankers з переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки вони припинили транспортувати російську нафту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.