• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна на шляху до безпекової інтеграції: 18 нових стандартів НАТО

    Опубликовано: 2024-01-31 09:00:27

    У період з грудня 2023 року по січень 2024 року, Сили безпеки і оборони України успішно впровадили 18 нових стандартів НАТО, охоплюючи такі сфери, як захист військ ЗСУ, навчання Військово-Морських Сил, зв'язок, комунікаційні та інформаційні системи, та транспортне забезпечення. Про це повідомило Міністерство оборони України.

    Серед інших важливих стандартів, які були впроваджені на ініціативу України, варто виділити ті, що стосуються навігаційно-гідрографічної підтримки, водолазної діяльності та пально-мастильних матеріалів.

    Загалом, в секторах безпеки і оборони України вже впроваджено 315 стандартів НАТО. Зокрема, 192 стандарти, що складають 88% від запланованого, впроваджені в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО, тоді як інші 123 введені на ініціативу України поза цими рамками.

    На сьогоднішній день в НАТО існує 1135 стандартів, що означає, що Сили безпеки і оборони України вже впровадили майже 28% від загальної кількості стандартів Альянсу.

    Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк вказав, що Україна досягла значущих результатів в інтеграції стандартів НАТО, перевершивши деякі держави-члени, що приєдналися до Альянсу останнім часом.

    Зазначається, що протягом 2024 року Україна планує впровадити ще 50 стандартів НАТО у секторі безпеки, продовжуючи активно рухатися у напрямку більш глибокої інтеграції зі стандартами НАТО.

    Важливо відзначити, що після реформування системи закупівель у Міністерстві оборони України та приведення її у відповідність до стандартів НАТО, вдалося зекономити близько 3,5 млрд гривень протягом чотирьох місяців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.