• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада надає Україні новий імпульс: $15 млн на човни та $11,5 млн на пілотів

    Опубликовано: 2024-01-25 13:00:31

    Канада продовжує відзначатися значними обсягами допомоги для України у сфері оборони. Після 18-го засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", міністр оборони Канади, Білл Блер, оголосив про новий пакет допомоги для України, загальною вартістю приблизно 20 мільйонів канадських доларів (майже 15 млн доларів США), повідомило Міністерство оборони Канади.

    Цей новий етап допомоги включає десять багатоцільових човнів від Zodiac Hurricane Technologies, кожен з яких оснащений високотехнологічною системою виявлення, навігації та зв'язку. Ці човни призначені для використання в різноманітних морських операціях, зокрема, пошуково-рятувальних місіях, транспортуванні військ та вантажів, а також розвідувальних завданнях.

    При вивченні цілей весною 2024 року Канада також планує здійснювати навчання українських військових з експлуатації човнів, а також надасть необхідні причепи та запчастини. У Міністерстві оборони Канади наголошують, що поставка човнів і навчання буде завершено до кінця весни 2024 року.

    Нова ініціатива Канади також передбачає розширення її ролі в "коаліції винищувачів". З лютого 2024 року почнеться навчання українських пілотів, залучаючи цивільний персонал, інструкторів та навчальні літаки. Загальна сума цих заходів оцінюється на рівні 11,5 млн доларів США.

    Міністр оборони Канади, Білл Блер, також оголосив про участь країни у двох коаліціях, а саме: коаліції бронетанкової техніки та коаліції військово-повітряних сил. Ці заходи свідчать про стратегічний і довгостроковий зацікавленість Канади в забезпеченні безпеки України.

    Зазначимо, що Канада вже виділила Україні понад 8,9 мільярда доларів під час повномасштабного вторгнення. Це включає партію новітньої бронетехніки, що була передана українській армії 21 жовтня, а також підтримку на різних рівнях, зокрема, фінансову та військову допомогу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.