• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна і Латвія формують коаліцію дронів та РЕБ для зміцнення обороноздатності

    Опубликовано: 2024-01-19 09:00:18

    Україна і Латвія об'єднують зусилля в створенні коаліції для використання безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ). Ініціатива виникла від Латвії, яка визнала стратегічне значення використання дронів під час можливого вторгнення Росії в Україну.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

    Міністр оборони Латвії, Андріс Спрудс, вважає, що коаліція дронів надасть перевагу українським військам на полі бою і вкаже на довгострокову підтримку України.

    Заступниця міністра оборони з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко підкреслила потребу у безпілотних системах, РЕБ та технологіях для захисту критичної інфраструктури в рамках цієї ініціативи.

    Вона закликала інші країни-партнери приєднатися до спільної розробки програмних рішень для майбутнього розвитку безпілотних систем. Черногоренко визнала успіх українського виробництва дронів та висловила потребу в допомозі для розширення цих зусиль.

    13 країн-учасниць, які можуть приєднатися до коаліції, обговорять наступні кроки на засіданні контактної групи "Рамштайн" щодо оборони України, запланованому на 23 січня.

    Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що в Україні активно розвивається виробництво дронів, щоб компенсувати нестачу боєприпасів. Президент України Володимир Зеленський також анонсував плани виготовлення мільйона дронів протягом 2024 року.

    Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підтвердив можливість виготовлення додаткових дронів та висловив переконаність, що Україна може здійснити масштабну продукцію цих апаратів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.