• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НКРЕКП визначила причину відміни мораторію на стягнення боргів за ЖКП

    Опубликовано: 2024-01-15 14:00:59

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), роз'яснила причини відміни мораторію на стягнення боргів за житлово-комунальні послуги. Голова комісії, Костянтин Ущаповський, пояснив, що головна причина цього рішення полягає в зростанні заборгованості за житлові комунальні послуги, зокрема, борг населення за спожитою електроенергією збільшився на 41% у порівнянні з довоєнним періодом.

    Відміна мораторію була визнана необхідною за умови значного фінансового навантаження на енергосистему України. Ущаповський наголосив, що для забезпечення нормального функціонування енергосистеми необхідні значні ресурси, і тому таке рішення стало вимушеним.

    Голова НКРЕКП також зазначив, що домогосподарства, які мають відповідні субсидії, регулярно сплачують за комунальні послуги майже в повному обсязі. За його словами, парадоксально, що борги зростають переважно через платоспроможні домогосподарства, оскільки мораторій суттєво погіршив платіжну дисципліну.

    Проте, важливо відзначити, що дія мораторію залишається в силі на територіях, де тривають бойові дії, а також на прифронтових територіях. За таким кроком уряд сподівається зупинити ростущу заборгованість за комунальні послуги, яка досягла рекордних рівнів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.