• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посилення мобілізації: Міноборони пропонує нові зміни у законопроєкті

    Опубликовано: 2024-01-12 13:00:36

    Міністерство оборони України готується до внесення нових пропозицій у законопроєкт про мобілізацію, повідомив очільник відомства Рустем Умєров 11 січня. Відзначено, що у документі враховані всі пропозиції, обговорені з депутатами комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

    Планується встановити чіткий термін служби при мобілізації, надати звільненим з полону можливість вибору щодо залишення у війську (за умови кількох місяців відпустки для тих, хто залишається) та звільнити строковиків.

    На кінець грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт, що пропонує зміни у процесах мобілізації, військового обліку та служби. Серед ключових змін - зниження призовного віку з 27 до 25 років та скасування права на відстрочку для осіб із 3-ю групою інвалідності.

    Уряд також пропонував обмежити громадянські права для військовозобов’язаних, які не з’явилися вчасно у військові частини. Це включає заборону виїзду за кордон, обмеження володіння майном та транспортом, а також обмеження управління фінансами.

    Проте, законопроєкт стикнувся із значною критикою громадян та політиків. Голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія повідомив 11 грудня, що законопроєкт повернули уряду на доопрацювання. Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук заявив, що уряд відкликав документ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.