• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розблокування кордону: Україна виконала свою частину угод, але проблеми залишаються

    Опубликовано: 2024-01-09 15:00:02

    Україна успішно виконала свою частину угод з Польщею стосовно розблокування польсько-українського кордону, яку обговорили під час візиту представників польського уряду до Києва в грудні минулого року. Зараз українська влада очікує подальших кроків від польської сторони.

    Заяву про виконання угоди зробив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, повідомляє РБК-Україна. Він також вказав, що щодо залишених вимог польських протестувальників, працювати над ними повинен польський уряд.

    Деркач наголосив, що неможливо скасувати угоду про лібералізацію перевезень між Україною і Європейським Союзом, і це підтверджено як ЄС, так і польським урядом.

    Він висловив своє непогодження стосовно заяв польських протестувальників про те, що українські перевізники повністю знищили польський ринок перевезень. Деркач підкреслив, що кількість двосторонніх перевезень, здійснених польськими перевізниками, зменшилася всього на 5% порівняно з періодом до вторгнення.

    Зазначивши збитки від блокади, Деркач повідомив, що лише в листопаді 2023 року Україна не отримала майже 10 мільярдів доларів на митних зборах.

    Нагадаємо, у Європейській комісії підтримують збереження Угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС, але визнали драматичний характер ситуації для водіїв, постраждалих від блокади, яка призвела до збитків обох сторін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.