• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підвищення зарплати та прожиткового мінімуму: Що змінилося в Україні з 1 січня 2024 року

    Опубликовано: 2024-01-02 10:00:46

    З 1 січня 2024 року в Україні набрав чинності новий закон про держбюджет-2024, що призвело до значного підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Цю інформацію оприлюднило видання Економічна Правда.

    Мінімальна зарплата, визначена у жовтні 2022 року на рівні 6 700 грн, зросла з першого січня 2024 року і становить 7 100 грн. Друге плановане підвищення відбудеться 1 квітня того ж року і підніме розмір "мінімалки" до 8 000 грн.

    Прожитковий мінімум також зазнав змін: для працездатних осіб він склав 3 023 грн, для дітей віком до шести років – 2 563 грн, для дітей від шести до вісімнадцяти років – 3 196 грн, а для осіб, які втратили працездатність, мінімум становить 2 361 грн.

    Зазначені зміни призвели до загального зростання прожиткового мінімуму, який піднявся з 2 589 грн до 2 920 грн. Це дозволяє гарантувати більше стабільності для різних категорій громадян.

    Ці заходи спрямовані на поліпшення соціального захисту громадян та підтримку їхнього економічного становища. Зокрема, підвищення мінімальної зарплати сприяє зменшенню соціальних нерівностей та покращує благосостояння трудящих.

    Очікується, що зазначені зміни сприятимуть підвищенню якості життя громадян і стануть однією із запорук подальшого соціального розвитку України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.