• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США направлять Україні важливий військовий пакет на $250 млн

    Опубликовано: 2023-12-29 09:00:58

    У цьому році Україна отримає значний пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки на суму $250 мільйонів. Рішення про це оголосила адміністрація президента Джо Байдена, надаючи ключову підтримку Україні в умовах загострення геополітичної ситуації.

    Згідно з заявою Державного департаменту США, цей останній у цьому році пакет включає в себе різноманітне озброєння та технічні засоби, які сприятимуть підвищенню обороноздатності України. Основний акцент робиться на постачанні боєприпасів для протиповітряних систем, артилерійських систем та протитанкових засобів.

    У пакеті передбачено постачання боєприпасів для ППО, компонентів для систем протиповітряної оборони, додаткових боєприпасів для високомобільних артилерійських ракетних систем. Також відзначено наявність артилерійських боєприпасів калібру 155 мм та 105 мм, протитанкових боєприпасів та понад 15 мільйонів патронів.

    Держдепартамент наголосив на продовженні критично важливої підтримки Україні від коаліції понад 50 країн. Зазначено, що ця підтримка відіграє вирішальну роль у захисті України від агресії Росії та збереженні свободи країни.

    У заяві Держдепу наголошується на важливості швидкої дії Конгресу для забезпечення інтересів національної безпеки США. Викликається на прискорене затвердження пакету допомоги, яке буде сприяти Україні в її захисті та забезпеченні майбутньої безпеки.

    Цей пакет військової допомоги входить в рамки стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами, спрямованого на зміцнення обороноздатності країни та підтримку в умовах сучасних викликів безпеки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.