• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нерви в суглобах: як дослідження артриту у щурів розкриває ключову роль нервової системи

    Опубликовано: 2023-12-25 07:24:05

    Наукові дослідження, проведені на щурах із запальним артритом гомілковостопного суглоба, привели до дивовижних висновків, які можуть змінити наше розуміння розвитку артриту.

    Університет Макгілла підтвердив, що нервова система і фактор росту нервів мають ключовий вплив на процес розвитку артриту, а також припускають, що підтримка рівня цього фактора може стати порятунком від цього захворювання.

    Дослідники детально аналізували зміни в нервах і тканинах, що їх оточують, у ділянці ураженого артритом суглоба, використовуючи спеціальні маркери для розрізнення типів нервових волокон. Чітко видні у флуоресцентному мікроскопі волокна дали змогу вченим виявити незвичайні процеси в ділянці ураженого суглоба.

    Результати показали, що симпатичні нервові волокна, які зазвичай відповідають за регуляцію кровотоку, почали проникати в запалену шкіру над суглобом, обвиваючись навколо чутливих до болю нервових волокон. Також було відзначено збільшення концентрації симпатичних волокон в уражених суглобах загалом.

    Високий рівень фактора росту нервів у запаленій шкірі у мишей збігався з даними про дослідження людей, де пацієнтам з артритом також спостерігалося значне збільшення рівня цього фактора.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.