• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Читання під час їжі: чому це шкідливо для фігури

    Опубликовано: 2023-12-23 07:24:12

    Читання газети або перегляд новин під час прийому їжі може мати негативний вплив на вашу фігуру, згідно з дослідженням голландських учених. Експерти виявили, що відвернена увага під час їжі може знизити чутливість до смаку їжі, призводячи до машинального та байдужого споживання, що, своєю чергою, може спричинити переїдання.

    Дієтологи також вказують на збільшення концентрації цукру і солі в сучасних продуктах, проте споживачі можуть не помічати цих змін, оскільки відволікаються під час прийому їжі, коли їжа, здається, втрачає смак і стає практично позбавленою смаку.

    Опубліковане в журналі Psychological Science дослідження підкреслює, що ті, хто читає під час їжі, надають перевагу більш виразним смакам, як-от кислий, солодкий або солоний.

    Навіть якщо ви приділяєте увагу кожному шматочку десерту, це не гарантує задоволення від їжі, якщо ваша увага розсіяна.

    "Наші результати свідчать про те, що обмежені ресурси уваги можуть знижувати сенсорні відчуття, що є основною причиною переїдання", - підбивають підсумки психологи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.